Кінець літа можна назвати ідеальним періодом для купівлі зимових шин- в магазині представлені всі ходові розмірності і можна знайти вигідні за ціною пропозиції. Ближче до середини осені умови купівлі вже не будуть настільки приємними - в магазинах буде багатолюдно і доведеться забути про знижки.

Але купувати зимові шини заздалегідь однозначно не рекомендується, якщо у покупця немає підготовленого місця для їх зберігання. Зберігати шини в теплому приміщенні не бажано, оскільки гумова суміш стрімко втрачає вологу та висихає, що призводить до втрати її експлуатаційних характеристик. Тому добре подумайте про те, де зберігатимете шини. Ідеальна температура для зберігання шин повинна бути до 20 градусів, а вологість в приміщенні має бути нормальною та добре провітрюваною. Тому, якщо у вас немає місця для зберігання шин, краще відкласти купівлю на осінь, ближче до періоду шиномонтажу.

Окрім цього, вам слід звертати увагу на дату виготовлення шин. Код являє собою рядок, який починається з абревіатури DOT (Department of Transport), а в його кінці розташовані чотири цифри: перші дві позначають тиждень, другі дві - рік виробництва шини. Дата виготовлення має вагоме значення при купівлі шин, оскільки це гарантія, що ви не будете змушені планувати купівлю шин наступного сезону.

З урахуванням наведених вище аргументів можна сказати, що купувати зимові шини краще в серпні-вересні, при купівлі необхідно звертати увагу на дату виготовлення.